Krematoriokappelit

Osoite: Hietaniemenkatu 27, 00100 Helsinki.

Puh: 09-444 088
Fax: 09-444 253.

Hietaniemen krematoriorakennus edustaa tyylipuhdasta ns. 1920-luvun klassismia. Arkkitehtinä toimi Bertel Liljeqvist. Rakennuksessa on kaksi hautauskappelia: iso ja uusi pieni. Näissä tiloissa voidaan viettää kaikkien uskontokuntien hautajaisia, kuten myös uskonnottomien. On myös mahdollista pitää musiikkitilaisuus vainajan muistoksi.

Tietoa Hietaniemen krematoriokappelin varautumisesta Koronavirus COVID-19 tartuntoihin. 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut tilaisuuksien kieltämistä koskevan päätöksen ja kokoontumisrajoitukset ovat poistuneet. Helsingissä ei ole tällä hetkellä voimassa kokoontumisrajoituksia. Tilojen enimmäishenkilömäärissä on kuitenkin otettava huomioon tartuntatautilain vaatimukset tilojen väljyydestä. Pyydämme näin ollen teitä huomioimaan lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä. Emme suosittele yli 80 hengen tilaisuuksien järjestämistä.

Vainajien näyttötilaisuudet kapeleissa on keskeytetty toistaiseksi.

Iso kappeli

Iso kappeli on pelkistetyn kaunis. Istumaan mahtuu hyvin noin 100 henkeä. Suurin sallittu määrä on 200 henkeä.

Hautajaisia pidetään kappelissa maanantaista lauantaihin, paitsi juhlapyhinä. Joka tilaisuudelle on varattu aikaa noin tunnin verran. Alkamisajat ovat klo. 10.00, 11.30, 13.00, 14.30 ja 16.00.

Kappeli on koristeltu viherkasveilla ja kynttilöillä. Mahdolliset kukkakoristukset voi tilata hautaustoimistosta tai kukkakaupasta.

Kappelissa on erinomaiset urut ja musiikillisesti hieno akustiikka. Krematorion omat ammattiurkurit soittavat taidolla ja tunteella. Kappelissa voidaan soittaa kaikkea tilaisuuteen sopivaa, musiikkia mitä on uruilla soitettavissa.

Kappelissa on äänentoistojärjestelmä, jolla voidaan soittaa musiikkitallenteita.

Hautajaisten päätteeksi arkku liukuu hitaasti ulos kappelista musiikin soidessa. Omaisten toivomuksesta arkku voi myös jääda paikoilleen.

Kellonsoitto ennen tilaisuutta ja sen jälkeen on mahdollinen ja paljon käytetty.

Klikkaa tästä nähdäksesi interaktiivisen panoraaman isosta kappelista.

 

Pieni kappeli

Pieni kappeli valmistui marraskuussa 2002. Sisäänkäynti on talon takana. Istumapaikkoja on 12 hengelle.

Soittimena toimii Allen-merkkiset sähköurut.

 

Klikkaa tästä nähdäksesi interaktiivisen panoraaman pienestä kappelista.